"Za svaki neuspješan brak kriv je muškarac" - Otac Predrag bez dlake na jeziku

Otac Predraga Popovića je poznat po svojoj otvorenoj naravi i direktnom izražavanju mišljenja, bez obzira na to kako će to biti prihvaćeno među ljudima. 


Oca Predraga se često može čuti kako postavlja pitanje: "Kako može biti veze bez obaveza?" Po njegovom mišljenju, svaka veza nosi sa sobom određene obaveze i odgovornosti. Što više volite nekoga, to više osjećate odgovornost prema toj osobi. Ljubav, prema njegovim riječima, nije samo osjećaj, već i briga za dobrobit druge osobe. Intimnost koja postoji između muškarca i žene zahtijeva otvorenost i ranjivost. 

To je moment kada dijelite sve o sebi s drugom osobom, a ona s vama, i uprkos tome, ljubav ostaje nepokolebljiva. Ta intimnost, kako objašnjava, nije samo osnova ljubavi među ljudima, već i između Boga i čovjeka. Osim toga, otac Predrag ističe važnost braka kao institucije. Kada se muškarac i žena u braku sjedine u zagrljaju, cijeli svijet prestaje postojati, a postojite samo vi zajedno u tom trenutku. 

Međutim, ističe da moderni brakovi često nisu pokazali svoju funkcionalnost. Često se događa da dođe do svađe i sukoba, a roditelji, komšije i prijatelji se upliću u intimnost para, što oca Predraga zabrinjava jer smatra da je to stvar koja se ne bi trebala dijeliti s drugima. 

Kada je riječ o neuspjelim brakovima, otac Predrag krivi muškarce. Smatra da ako bi muškarci preuzeli svoju ulogu i brigu za porodicu, žene ne bi osjećale potrebu da preuzmu muške uloge. Također ističe važnost odgoja djece i naglašava da djeca koja nisu suočena ni s kaznama ni s nagradama teško se prilagođavaju i razvijaju. Smatra da je previše pustiti djecu da imaju sve što požele, jer to može dovesti do problema u njihovom kasnijem životu.

No comments

Powered by Blogger.