Lakbovski ženama: Ne trudite se prevaspitati odraslog muškarca - Ili ga prihvatite ili ostavite

Mihail Labkovski je poznati psiholog čija se stajališta često ne prihvataju s lakoćom, ali neki od njegovih savjeta mogu biti korisni za otkrivanje jednostavnih tajni sreće, razumijevanje vlastitih želja i jačanje samopouzdanja. 


Labkovski naglašava važnost autentičnosti i samopoštovanja kod žena. On ističe da nošenje neudobne odjeće ili obuće kako bi se postigao određeni izgled nije nužno. Žena bi trebala slušati svoje osjećaje i nositi ono u čemu se osjeća ugodno, a ne ono što drugi smatraju da bi trebala nositi. Važno je staviti sebe na prvo mjesto i ne dopustiti da vanjski pritisci definiraju njezinu sliku o sebi. 

Labkovski savjetuje ženama da ne žrtvuju vlastite potrebe radi održavanja odnosa koji im ne donosi zadovoljstvo. Ako je veza toksična ili ne ispunjava emocionalne potrebe, važno je biti hrabar i napustiti je. On podučava da nije potrebno strahovati od samoće jer je bolje biti sam nego u lošem odnosu. 

Labkovski također naglašava da svaka veza ili ljubavni gubitak ne znači kraj svijeta. Ako jedna veza završi, uvijek postoji mogućnost za novi početak s osobom koja će možda biti bolja prilika za istinsku sreću. 

Važno je da žena zadrži svoj identitet i životne interese čak i kada je u vezi. Nije zdravo potpuno se posvetiti partneru jer to može dovesti do gubitka vlastite individualnosti. Umjesto toga, Labkovski potiče žene da sebe vide kao samostalne i kompleksne osobe koje imaju svoj život van veze. 

Labkovskiov savjet o ne mijenjanju sebe zbog muškarca naglašava da žene ne bi trebale graditi svoje samopoštovanje na temelju mišljenja drugih, uključujući i partnera. On potiče žene da razviju svoje samopouzdanje iznutra, kroz pozitivan stav, optimizam i prihvaćanje vlastitih osobina. 

Labkovski upozorava da je teško ili čak nemoguće promijeniti odraslu osobu. On savjetuje žene da jasno izraze svoje želje, potrebe i osjećaje kako bi bile sigurne da su njihove potrebe ispunjene u vezi. Komunikacija je ključna za razumijevanje i međusobno poštovanje. 

Ukratko, Labkovski nam pruža perspektivu koja potiče žene da budu svoje, da cijene svoje vrijednosti i da se ne boje izražavati svoje želje i granice. Njegovi savjeti su poziv na samopoštovanje, autentičnost i jasnu komunikaciju kako bi se osiguralo zdravo i ispunjavajuće iskustvo u ljubavnom životu.

No comments

Powered by Blogger.