Muškarca čini bespomoćnim činjenica da žena može sve bez njega - 2 mudrosti psihologa

Da li sanjate da budete jedna od onih žena koje su okružene poklonima i pažnjom muškaraca, čiji su darovi ne samo izraz ljubavi, već i pokazatelj njihove vrijednosti? 


Postoje dva ključna savjeta koji vam mogu pomoći u ostvarenju tog sna. Prvi savjet je da birate prave muškarce za izlaske. Jedna od osobina koju većina žena ne podnosi kod muškaraca je pohlepa. Muškarci koji su pohlepni često su nepodnošljivi i ograničeni. Sa takvim muškarcima ne bi trebalo ni izlaziti ni planirati budućnost, jer takav čovjek vam neće pružiti ništa osim razočaranja. 

Drugi savjet je da pokažete da niste ovisni o muškarcu. Prava ljubav i pažnja ne treba da budu uvjetovane materijalnim stvarima. Na primjer, ne trebate očekivati od muškarca da vam kupi nešto da bi vam pokazao ljubav. Često se dešava da žene koje dobijaju najviše poklona od muškaraca zapravo izražavaju stav "Ništa mi ne treba - već sve imam". 

Muškarci često žele osvojiti ženu tako što će pokazati svoju sposobnost da joj pruže materijalne stvari, ali šta je sa ženama koje nisu nezavisne i nemaju ništa svoje? One također mogu vješto manipulisati muškarcima, ali to nije ispravan način postupanja. Umjesto toga, trebali biste biti iskreni i jasno dati do znanja svoje potrebe, ali ne na manipulativan način. 

Na primjer, umjesto da tražite od partnera da vam kupi nešto, možete izraziti svoje želje i možda zajedno pronaći rješenje. Također, pokazivanje nezavisnosti i sposobnosti da ostvarite svoje želje može izazvati poštovanje kod partnera. Važno je da se ne oslanjate na materijalne stvari kao mjerilo ljubavi i pažnje. Prava veza se gradi na međusobnom poštovanju, podršci i ljubavi, a ne na poklonima i materijalnim stvarima.

No comments

Powered by Blogger.