Najsretnije osobe su one koje su shvatile da je Bog dovoljan

Mnogi od nas prolaze kroz razdoblja konfuzije, izgubljenosti, povrede i tuge jer često nismo naučili kako uspostaviti iskren dijalog s Bogom. 


Često nam Njegovi putevi djeluju nedokučivo. Molimo Ga za stvari koje možda nisu najbolje za nas, a istovremeno gajimo nadu da će se naša sudbina promijeniti. Ponekad imamo osjećaj da On ne razumije što nas zaista ispunjava srećom. No, među najzadovoljnijim i najradostnijim ljudima su oni koji su pronašli unutarnji mir i ljubav kroz svoju vjeru u Boga. 

Divimo se njihovoj snazi u suočavanju s izazovima i želimo i mi osjetiti tu unutrašnju sigurnost. Žudimo za sposobnošću praštanja kad su naša srca slomljena, i za lakoćom otpuštanja onoga što ne možemo kontrolirati. Tajna njihovog duševnog spokoja leži u dubokom povjerenju u Boga. Ne opterećuju se beskrajnim mislima svake sekunde, ne plaše se nepoznatog, niti se izgube u prošlosti. 

Fokusirani su na sadašnji trenutak, mirno i s zahvalnošću prihvatajući sve što im se događa. Otkrili su da je ključ sreće ljubav prema Bogu. Kada pronađemo tu ljubav, počinjemo razumjeti život na dubljem nivou. Tada zapravo počinjemo zaista živjeti, prihvaćajući Boga kao našeg vodiča, vođu i glas. Ljudi koji su pronašli Boga znaju da je On izvor radosti i zadovoljstva u njihovim životima. 

Ne ovise o drugima za svoju sreću, već održavaju unutarnji mir kroz vjeru. Kada jednom shvatimo da je Bog s nama i da nam je On sve što trebamo, prestajemo sumnjati u sebe i svoje odluke. Osjećamo se potpunima i prestajemo tragati za srećom izvan nas. Naša potraga za smislom i svjetlošću života može se završiti spoznajom da vjerujemo u Boga. Tada ćemo lakše prolaziti kroz život, bez obzira na izazove koji nam se postave pred nas. Imamo uvjerenje da smo zaštićeni i voljeni, a to je više nego dovoljno. U konačnici, to je sve što nam treba.

No comments

Powered by Blogger.