Sudbina nas uvijek spoji sa osobom koja nam je potrebna!

Sudbina nas često spoji s osobom koja nam je potrebna. 


Prepoznajemo je duboko u duši, u njenom hodanju, pogledu, glasu – ponekad čak i prije nego što čujemo glas. Prepoznajemo njen miris, osmijeh, način razmišljanja i osjećanja koja dijelimo. Govorimo istim jezikom, razumijemo se bez riječi... Ali zašto nas sudbina ponovo spaja, samo da bi nas odvojila? Zašto?

Neki će reći da su to okolnosti, volja bogova ili možda zla sudbina. Postoje unutrašnje prepreke koje su najteže priznati. To su strahovi, sebičnost, žudnja za koristima. Kada jedan partner ne voli iskreno ili se ne želi žrtvovati, to postaje unutrašnja prepreka koja može uništiti ljubavnu vezu. Možda jedan partner daje sve što ima, dok drugi zadržava nešto za sebe i ne pokazuje istu predanost. 

Sudbina nam daje šanse, ali ako unutrašnje prepreke nisu prevaziđene, ljubav se može privući i razdvojiti iznova. Nije uvijek riječ o zloj sudbini, već o unutrašnjim nedostacima karaktera koji mogu zaustaviti čitavu vezu. Dok ljubav ne nadvlada te nedostatke, ljudi se mogu naći u ciklusu privlačenja i odbijanja.

Ako ste se našli s osobom koja vam je suđena, ali ste ipak razdvojeni, nije to nužno zbog zle sudbine. Možda je problem u vama ili u vašem partneru, u skrivenom nedostatku koji treba riješiti. Možda niste spremni na žrtvu, rizik, ulaganje ili prihvatanje gubitka. Dok se ti unutrašnji problemi ne riješe, ciklus privlačenja i rastavljanja može se nastaviti.

Bolje je u ovom životu razumjeti razloge koji stoje iza takvih situacija. Možda će to pomoći da se u budućnosti izbjegnu slične greške i da se više cijeni prava ljubav koja zahtijeva međusobno razumijevanje, požrtvovnost i spremnost da se rizikuje za sreću s voljenom osobom.

No comments

Powered by Blogger.