Nećeš vidjeti koliko su durgi loši sve dok ne pronađeš nekog ko zna voljeti

Kao i mnogi ljudi u vezama, i ja nisam odmah u početku shvatila da me partner loše tretira. Bila sam duboko zaljubljena i vjerovala sam da je isto tako zaljubljen u mene. 


On je zauzimao centralno mjesto u mom životu; bezuvjetno sam ga voljela i iskreno se trudila da opravdam njegovo ponašanje prema meni. Postepeno sam počela ignorirati svoje potrebe i granice samo da bih izbjegla njegove ispade i izlive ljutnje. Često bih se našla kako gušim svoje suze i šutim dok bi on vikao na mene ili me potpuno ignorirao, sve iz straha da ne izgubim njegovu ljubav. 

Nisam prepoznavala da je to njegovo loše ponašanje prema meni. Umjesto toga, osjećala sam da sam ja kriva za njegovo ponašanje i da zaslužujem takav tretman. Čak mi je i sam rekao da je problem u meni i da je njegovo ponašanje posljedica mojih postupaka. Postepeno je počeo da se udaljava od mene. Nekoliko puta bi odlazio s prijateljima bez objašnjenja i dolazio kući tek ujutro, govoreći da mu je to bilo potrebno kao "odmor od mene". 

Ja nisam shvaćala da je to nedopustivo ponašanje jer smo imali i trenutke sreće i zadovoljstva. Nije me varao, zbog čega sam osjećala zahvalnost prema njemu. Kada su mi prijatelji pokušali ukazati na to da trebam prekinuti s njim, nisam to razumjela. Smatrala sam da sve dok me nije fizički povrijedio ili prevario, da je to dovoljno za srećnu vezu i da sam ja to zaslužila. 

Bila sam sretna i zbog sitnica poput cvijeća koje bi mi kupio samo za rođendan. Na kraju je on prekinuo s nama. Jednostavno nije mogao podnijeti koliko sam željela da budemo zajedno. Bio je to bolan raskid za mene; osjećala sam se krivom za kraj veze i patila sama, vjerujući da je sve moja greška. Sve dok nisam upoznala novu ljubav. 

On me je osvijetlio novim pogledom na ljubav i pokazao mi da zaslužujem čistu i nesebičnu ljubav. Shvatila sam da sam u prošloj vezi bila iskorištena i da sam izgubila vjeru u ljubav. Moja nova ljubav mi je donijela nadu i pokazala mi da ljubav ne mora biti bolna. Zahvalna sam mu što mi je otvorio oči i vratio mi vjeru u sreću u ljubavi.

No comments

Powered by Blogger.