Ponašaj se kao da imaš i sve će doći samo od sebe - Ne možeš dobiti ono što ne daješ!

Ne možete dobiti ono što ne dajete. Odljev stvara priljev. 


U narednih nekoliko sedmica, pokušajte primijeniti sljedeće savjete i obratite pažnju na to kako se vaša stvarnost mijenja: sve ono što mislite da vam ljudi uskraćuju – poput pohvala, zahvalnosti, pomoći ili brige – vi njima poklonite. Ako mislite da nemate te resurse, ponašajte se kao da imate i uskoro će vam se to početi vraćati. 

Na ovaj način, ono što mislite da vam nedostaje, već posjedujete. Ako ne dozvolite da to "teče" iz vas, nećete ni shvatiti koliko toga imate. Izvor obilja je unutar vas Izvor obilja se ne nalazi izvan vas; on je dio vas samih. Međutim, trebate početi prepoznavati i prihvatati obilje oko sebe. Uživajte u malim stvarima života: toplini sunca na svojoj koži, prelijepom cvijeću ispred cvjećarnice, sočnom voću koje jedete, ili čak u trenutku kada pokisnete usred pljuska. 

Kada prihvatite ovo obilje oko sebe, ono će se početi manifestirati i iz vas. Nasmijati se strancu ili učiniti malu ljubaznost može značiti mali izlaz energije s vaše strane, što vas čini davateljem. Postavite sebi pitanje: „Što sada mogu dati? Kako mogu pomoći ovoj osobi ili u ovoj situaciji?“ Nije potrebno posjedovati mnogo da biste osjećali obilje; iako, ako stalno osjećate obilje, stvari će vam same dolaziti.

Obilje dolazi samo onima koji su ga već svjesni i koji ga prakticiraju. Ovo može zvučati gotovo nepravedno, ali to je univerzalni zakon. Obilje i oskudica su unutarnja stanja koja se manifestiraju u vašoj stvarnosti. Isus je rekao: „Jer tko ima, dat će mu se; a tko nema, oduzet će mu se i ono što ima“ 

Darujte ono što mislite da vam nedostaje Od sada pa nadalje, trudite se darovati ljudima sve ono što mislite da vam je osobno uskraćeno. Ako osjećate da vam nedostaje pažnje, budite pažljivi prema drugima i poklanjajte im svoju pažnju. Učinit ćete to i sebi i drugima. Dajte svoj doprinos gdje god idete i koga god sretnete. 

Možete reći: „Kako mogu davati nešto drugima kada i meni samom mnogo nedostaje?“ Međutim, stvari mogu biti jednostavne. Možete nekome poslati blagoslov i poželjeti mu sreću, radost i veselje, čak i bez riječi. Ovaj tihi način darivanja ima veliku moć. Možete donijeti jedan cvijet, razglednicu s porukom ili jednostavno kompliment. Svaki mali čin može biti značajan. 

Donesite odluku da dajete, gdje god da krenete i koga god da sretnete. Što više dajete, više ćete i primati. Kada primate više, vaša sposobnost davanja će se povećati. Naša istinska božanska priroda je puna blaženstva i obilja – bogati smo od Boga. Sve što pokušavamo sebično zadržati na kraju gubimo, dok sve što od srca dajemo – ostaje vječno naše.

No comments

Powered by Blogger.