Sebičnog muškarca ljubav ne mijenja: 6 tipova muškaraca s kojima ne treba ulaziti u brak

Neke osobine koje muškarci posjeduju mogu biti toliko loše za brak da bi njihove žene vječito osjećale nesreću i usamljenost. 


Evo 7 tipova muškaraca koji mogu biti prava noćna mora u braku: 

Muškarac koji se stalno žali: Ovo je tip muškarca koji nikada nije zadovoljan. Bez obzira na okolnosti, on će uvijek naći nešto na što će se žaliti. On ne shvata da njegovo nezadovoljstvo proizlazi iz njega samog, a ne iz vanjskih okolnosti ili tuđih postupaka. 

Emocionalno oštećen muškarac: Ovaj muškarac je prošao kroz duboku emotivnu povredu u prošlosti koja ga je duboko povrijedila. Umjesto da pronađe način da se izliječi, on nosi te rane sa sobom i strahuje od novih povreda. To ga sprečava da se potpuno otvori i posveti vezi ili braku. 

Muškarac koji voli sport više od partnerke: Postoje muškarci koji su toliko posvećeni sportu da stavljaju svoju strast prema sportu ispred svoje partnerke i porodice. Ovakav mentalni sklop pokazuje da muškarac možda nije spreman za ozbiljnu vezu ili brak. 

Narcisoidni muškarac: Ovaj muškarac je potpuno zaljubljen u sebe. Njemu je važno samo kako on izgleda i kako troši novac na sebe. Nije mu bitno kako se njegova partnerka osjeća ili kako financijski stoje nakon što je on zadovoljio svoje potrebe. Takav muškarac nije prikladan za brak. 

Muškarac koji misli da je najbolji u svemu: Ovo je muškarac koji vjeruje da je najpametniji u svakoj situaciji. On uvijek vjeruje da je u pravu, dok smatra da su mišljenja drugih uvijek pogrešna i nebitna. Brak s takvim muškarcem može biti izuzetno frustrirajući i iscrpljujući. 

Sebičan muškarac: Ovaj muškarac može se opravdavati time da je "štedljiv", ali postoji razlika između štedljivosti i sebičnosti. Sebičan muškarac misli samo na svoje potrebe i interese, a malo ili nimalo na potrebe i interese svoje partnerke. Takav muškarac može učiniti brak pravom noćnom morom.

Svaki od ovih tipova muškaraca može predstavljati izazov za brak i zahtijevati ozbiljno razmišljanje i procjenu prije ulaska u takav odnos. Važno je prepoznati znakove upozorenja i postaviti granice koje će očuvati emocionalno i mentalno zdravlje u vezi ili braku.

No comments

Powered by Blogger.