Suze su spore, ali će uvijek stići onoga ko je suze izazvao - Zapamtite to dobro: Tužna priča žene

Suze su oduvijek bile moj najdublji izraz osjećaja. Od malena su me učili da su suze znak slabosti i da ih treba skrivati. Međutim, shvatila sam da su suze daleko više od pukog ispoljavanja emocija. 


One su istinski odraz unutrašnjeg stanja srca i nose sa sobom teret i tuge i radosti. Najvažnije od svega, suze su tiho svjedočanstvo o nepravdi, boli i izdaji. Imala sam dvadeset godina kada sam upoznala muškarca za kojeg sam vjerovala da je ljubav mog života. Bio je šarmantan i pažljiv, sve ono što sam uvijek sanjala. Naša veza bila je ispunjena smijehom i uzbuđenjem, i vjerovala sam da smo savršeni jedno za drugo. No, s vremenom su počeli izlaziti na vidjelo njegovi tamniji aspekti. 

Manipulacije, laži i prevare postale su svakodnevni dio našeg odnosa. Svaka laž, svaka manipulacija bila je poput oštre ubode koja je duboko povrijedila moje srce. Suze su postale moj jedini način izražavanja boli, moj tihi vapaj za pomoć. Prošlo je mnogo vremena dok nisam skupila hrabrost da ga napustim. Nije bilo lako, bol koju mi je nanosio bila je teška. 

Otišla sam, ali suze su i dalje neprekidno tekle. Osjećala sam se izdanom i slomljenom, ali i na neki način oslobođenom. Kako je vrijeme prolazilo, suze su se smirile, ali bol je ostala. Naučila sam da svaka suza nosi svoju poruku i značaj. One su mi bile podsjetnik na snagu koju sam pronašla u sebi. Jednog dana, potpuno iznenada, ponovo sam se srela s njim. 

Bio je to isti čovjek, ali nešto je bilo drugačije. Na njegovom licu bila je vidljiva tuga, bol i kajanje. Nije rekao ništa, ali njegov pogled govorio je sve što je trebalo. Osjetila sam kako mu se suze nakupljaju u očima, a potom su počele teći niz lice. To su bile suze koje su dugo čekale, suze koje su konačno našle put do svog izraza. Tada sam shvatila da su suze mnogo više od mog osobnog oružja. One su univerzalni pravdnik, tihi svjedok koji uvijek otkriva onog tko je uzrokovao bol. 

Nije bilo potrebe za dodatnim riječima. Njegove suze bile su priznanje za sve one noći kada sam plakala zbog njega, za svaku bol koju mi je prouzročio. One su bile njegovo iskupljenje, ali i moj konačni mir. Danas razumijem da su suze spore, ali uvijek pronađu svoje mjesto. One su naš izvor snage i istine. Zato, zapamtite: suze mogu biti spore, ali uvijek stignu do onih koji su ih izazvali. One su tihi glas pravde i, prije ili kasnije, svatko će dobiti svoje suze.

No comments

Powered by Blogger.