Zašto zbog trenutka strasti gubite čitavo bogatstvo - Priča o ocu koji se "razveo" od svoje djece

Moja ljubavna priča nije ni približno nalik onoj o kojoj sam sanjala. Maštala sam o princu s kojim ću osnovati porodicu i živjeti sretno do kraja života, kao u bajkama. 


Nažalost, moja ljubavna priča se raspala prije nego što je uopće počela. Muškarac kojeg sam najviše voljela postao je moj suprug. Voljela sam ga više od sebe i bila sam spremna učiniti sve za njega. Naša ljubav bila je tako snažna da smo si obećali da ćemo zauvijek ostati zajedno. To obećanje je on prekršio bez imalo stida. Nakon dvije godine braka, počele su se stvari mijenjati. 

Počeo je sve više ostajati na poslu i često putovati poslovno. Prvo me to nije zabrinjavalo jer me uvjeravao da to radi samo kako bi nam osigurao bolju financijsku sigurnost. Ulaga je maksimalan napor da osigura našu djecu. Uskoro nakon toga, saznala sam od bivše prijateljice da sam jedina osoba koja ne zna da on ima aferu s koleginicom sa posla. Nisam joj željela vjerovati. 

Mislila sam da je samo ljubomorna na nas pa sam joj objašnjavala kako oni samo dosta vremena provode zajedno. Zaljubljenoj ženi je teško prikazati ono očigledno što se odvija pred njenim nosom. S vremenom sam počela češće provjeravati njegov telefon sve dok nisam pronašla poruke i slike u njegovom telefonu. Čak i kada bih pokušala objasniti riječima kako sam se osjećala u tim trenucima, mislim da ne bih uspjela.

Izdaja! Poniženje! Ogorčenost! Mržnja! Sve u jednom! Kada sam se pribrala, suočila sam ga sa činjenicom da znam sve što radi. Na što sam od njega dobila odgovor: "Već neko vrijeme to želim da ti kažem. Volim je i želim razvod!" Njegove riječi su bile kao dodatna so na ranu. 

Ali šta je sa našom ljubavlju, šta je sa našom djecom?" Pitala sam ga između teških jecaja. "To je prošlost, želim razvod!" - "Molim, šta je prošlost? Tvoja djeca su prošlost?", na što je bez oklijevanja odgovorio - "Da, od svega želim razvod, pa i od djece!" Nakon toga, ni jednu riječ nisam izustila, samo sam se spakovala i s djecom otišla kod svojih roditelja. 

Zbog obične zaljubljenosti i strasti izgubiti cijelu porodicu? Sa takvim osobama ne treba ništa drugo nego ih jednostavno pustiti da odu iz vašeg života zauvijek! Da li se kasnije pokajao? Naravno da jeste! Da li sada viđa svoju djecu? Šest godina ih nije želio vidjeti, a sada djeca ne žele vidjeti njega. Moj savjet svima: Dobro razmislite šta gubite i zbog čega!

No comments

Powered by Blogger.