Zbog krize srednjih godina izgubio i porodicu i ljubavnicu - Ne može se sjediti na dve stolice

Mnogi muškarci smatraju da je važno iskusiti sve aspekte života bez obzira na godine koje imaju. 


Jedan od takvih muškaraca bio je Marko, pedesetogodišnjak, srećno oženjen otac dva sina. U njegovom životu sve je bilo stabilno i zadovoljavajuće sve do trenutka kada se u njegovu firmu zaposlila nova koleginica, mlada zgodna plavuša po imenu Sara. Iako je Marko bio čovjek s tradicionalnim vrijednostima, osjećanja koja je osjećao prema Saru bila su snažna i intenzivna. 

Iako je imao preko 20 godina više od nje, to ga nije spriječilo da je neprimjetno gleda svaki put kad bi prošla pored njega. Sara je bila savršenstvo po njegovim mjerilima - smirena, ljubazna, pametna, ali prije svega fizički privlačna i lijepa. Njih dvoje su svakodnevno zajedno odlazili na pauze, a jednog dana su čak otišli na ručak gdje su oboje shvatili da dijele ista osjećanja. 

Marko nije dugo razmišljao. Napustio je svoju suprugu i dva sina da bi započeo novi život s Sarom. Preselili su se u stan blizu njegove firme, a on je supruzi prepustio kuću u kojoj su zajedno živjeli. U početku su bili presretni, uživali su u svakom trenutku provedenom zajedno. Međutim, brzo su se pojavili problemi. Sara je željela ozbiljniji i stabilniji odnos, željela je da se vjenčaju i da zajedno osnuju porodicu, dok Marko nije bio spreman za takav korak. 

On nije želio prolaziti kroz roditeljstvo ponovo, živjeći s djecom, pelena i svim tim obavezama. On je jednostavno želio uživati u njihovoj sadašnjosti. Razlike u očekivanjima počele su uzrokovati napetosti. Sara je željela brže korake prema formalizaciji njihove veze, dok je Marko oklijevao i odgađao sve to. Svaki dan bez svoje djece i bivše supruge Marka je sve više pogađao, ali nije mogao pristati na promjene koje je Sara željela. 

Na kraju, razočarana Sarina očekivanja nisu se ostvarila. Umjesto snažnog muškarca kojeg je mislila da je upoznala, ona je dobila muškarca koji je bio emocionalno vezan za svoju bivšu suprugu i djecu. Marko je svaku noć patio zbog svoje odluke, što je dovelo do depresije u njihovoj vezi. Konačno, Sara je odlučila da prekine vezu. To je Marka potpuno slomilo, i poželio je vratiti se svojoj bivšoj supruzi. 

No, ona je bila jasna - nije više željela ni čuti za njega. Shvatila je da takav muškarac, koji nije bio spreman za promjene i koji je patio zbog gubitka porodičnog života, nije ono što želi u svom životu. Nastavila je uživati u slobodi i provoditi vrijeme sa svojom djecom, dok je Marko ostao sam u iznajmljenom stanu, svjestan da je njegova afera s mladom Sarom bila greška izazvana krizom srednjih godina, koja je sada prošla.

No comments

Powered by Blogger.