Život je prekrata da biste pili loše vino, ne jeli sladoled i gubili vrijeme na nesretne odnose

Život je prekratak da biste trošili vrijeme na loše vino, propuštali prilike za sladoled ili se udaljavali od ljudi koji vas ne cijene. 


Treba da se odupremo nesretnim odnosima, lažnim prijateljstvima i prisilnoj ljubavi. Ako neko nije spreman biti s vama u potpunosti, bolje je da se udalji iz vašeg života. Gubljenje vremena na besmislene svađe i stvari koje ne možete kontrolirati nije vrijedno vašeg truda. Pronađite osobu koja vas istinski voli i čija prisutnost donosi smijeh i ispunjenje u vaš svakodnevni život.

Jedna od najmudrijih odluka koje možete donijeti je osloboditi se onih koji vam ne donose radost i ispunjenje. To je ključ za srećniji život: ne gubiti dragocjeno vrijeme na ljude koji ne mogu izdvojiti vrijeme za vas. Nema smisla trošiti život tražeći pažnju od onih koji su previše zauzeti sobom da bi primijetili vas, osim kad im trebate kao slamka spasa. 

Okrenite se, zatvorite vrata za sobom i recite im "zbogom". Prava uzajamnost znači da dobijate koliko i dajete. U ljubavi ne pristajte na kompromise. Ne dopustite da vas zavarava ideja da će se sve "popraviti" u vezi koja je trenutno u haosu. Ako nešto nije dobro sada, vjerovatno neće biti ni kasnije. Vi ste jedinstveni i zaslužujete više od prosječnosti. Ne pristajte na manje od onoga što zaslužujete. 

Život je kao pješčani sat, vrijeme neprestano teče. Nemojte dozvoliti da vam ga otimaju besmislene svađe i nesporazumi. Ne gubite vrijeme na ljude koji ne doprinose vašem rastu i sreći. Ne bojte se izražavati svoje osjećaje. Ne čekajte idealan trenutak, jer on možda nikad neće doći.

Ponekad je vrijedno riskirati, smijati se bez razloga i pokazati prijateljima koliko su vam važni, čak i u sred noći. Posvetite svoje vrijeme, osmijeh i prisutnost onima koji vas istinski vole. Za one koji su okrenuli leđa, neka vaša sreća bude najbolji odgovor. Ako neko želi donositi haos u vaš život, neka to čini daleko od vas.

No comments

Powered by Blogger.