Detaljan horoskop od 05.08 do 11.08 - Sreća bi mogla da prati Jarčeve, Ribe i Vage

Ova sedmica donosi brojne izazove i neizvjesnosti. Astrolozi nam otkrivaju zašto će ova sedmica biti posebno teška, kako se možemo nositi s poteškoćama i koja će planeta biti ključni faktor u svim dešavanjima. 


Merkur ulazi u retrogradnu fazu u ponedjeljak, 5. avgusta, što će uzrokovati poteškoće u oblastima novca, posla i komunikacije. Međutim, sve će zavisiti od vaše pažnje. Ako budete nepažljivi, problemi će biti veći. S druge strane, ako budete promišljeni i oprezni, možete ne samo da izbjegnete te probleme već i da napredujete, iskoristivši greške i nepažnju drugih. 

Ovan Ova sedmica neće početi najbolje za Ovna. Moraćete se truditi da izbjegnete probleme i da planovi ne krenu loše. Postoji mogućnost da se sve što radite suoči s poteškoćama i da se ljudi oko vas povrijede bez razloga. Bitno je biti oprezan u izboru riječi, naročito tokom svađa i konflikata. Čak i najmanji nesporazumi mogu eskalirati, stoga je najbolje ostati smiren i izbjegavati uvredljive komentare. 

Bik Bikovi bi trebali pokazivati više nezavisnosti. Iako ćete imati priliku za pomoć od kolega i voljenih, možda će biti teško precizno odrediti u kojem obliku će ta pomoć stići. Trenutno je vrijeme da se fokusirate na sebe i svoje potrebe, a ne na pomaganje drugima. Oslonite se na vlastite sposobnosti i trudite se da ne očekujete previše od drugih. 

Blizanci Nepažnja prema detaljima može uništiti uspjeh Blizanaca u svim aspektima života tokom ove sedmice. Od 5. do 11. avgusta, izuzetno je važno pažljivo pratiti sve aspekte svog života. Izbjegavajte uranjanje u prošlost i osuđivanje drugih zbog starih grešaka, pogotovo ako su te greške već ispravljene. U ljubavnoj sferi, povjerenje Blizanaca u partnera može biti poljuljano, stoga je važno raditi na očuvanju tog povjerenja. 

Rak Rakovi će ove sedmice osjetiti kao da im se karma i sudbina polako zatvaraju. Ova sedmica može donijeti obračun i posljedice za prošle greške i loša djela. Međutim, ako ste radili dobro, osjetit ćete val dobrote od drugih i univerzuma. Ovo je prilika da vidite kako ste se ponašali u prošlosti i kakve rezultate ste postigli svojim postupcima. 

Lav Lavovi će se suočiti s brojnim malim, neprijatnim poteškoćama. Oni koji su navikli da sve ide glatko, sada će se morati prilagoditi novim izazovima. Važno je da unaprijed planirate i izbjegavate nepotrebne rizike. Ova sedmica nije pogodna za velike eksperimentisanje; bolje je biti oprezan i fokusirati se na sigurne strategije kako bi izbjegli dodatne komplikacije. 

Djevica Djevice će morati da se posvete neumornom radu. Plodovi njihovog truda će postati vidljivi tek kasnije, ali neće nestati. Posebno će biti važno pomagati voljenima i prijateljima. Također, trebali bi biti pažljiviji prema znakovima sudbine i simbolici koju nosi život. Djevice imaju sposobnost da prepoznaju dublje značenje i znakove koji nisu očigledni svima. 

Vage Ako se problemi počnu manifestirati, Vage će morati djelovati odlučno i hrabro. Navika da prebacuju odgovornost na druge može im donijeti nesreću. Iako sedmica nije idealna za stabilnost, može postati bolja prema kraju ako Vage izbjegnu nepromišljene poteze i drže se svojih planova.

Škorpije Škorpije su majstori improvizacije, ali tokom ove sedmice trebali bi se posvetiti provjerenim metodama. Iako možda osjećate manjak motivacije za usavršavanje, važno je da pričekate i ne forsirate stvari. Motivacija za napredak i učenje će doći s vremenom, stoga budite strpljivi i nastavite koristiti ono što već znate. 

Strijelac Strijelac treba da se usmjeri na ugodne aktivnosti koje su u isto vrijeme korisne i važne. To može biti u vezi s kućnim poslovima ili radom, ali važno je da te aktivnosti donose zadovoljstvo. Izbjegavajte davanje praznih obećanja jer laži mogu imati ozbiljne posljedice. Fokusirajte se na realna očekivanja i budite iskreni u svojim komunikacijama. 

Jarac Jarčevi bi trebali raditi na polju u kojem su najkompetentniji. To će im pomoći da izbjegnu financijske poteškoće i preopterećenje. Kada komunicirate s ljudima, pokušajte izbjegavati cinizam i nihilizam. Ove sedmice je važno da naučite slušati druge i ponašati se u skladu s nepisanim pravilima.

Vodolija Vodolije bi trebale odgoditi sve nove inicijative i smanjiti svoju aktivnost. Iako ćete imati dovoljno energije zbog uticaja Venere, trebate biti spremni za moguće nevolje. Ova sedmica nije pogodna za iznenađenja; bolje je fokusirati se na poboljšanje sebe i pripremiti se za eventualne izazove.

Riba Ribe bi trebale izbjegavati razgovore o svojim finansijskim pitanjima, ljubavnim aferama i porodičnim odnosima s osobama koje nisu bliske. Astrolozi savjetuju da se usredotočite na proces rada, a ne na krajnji rezultat. Ovo se odnosi na sve aspekte života - komunikaciju, ljubav, kućne poslove i hobije. Ako se vaše akcije ne budu vodile vanjskim utjecajima, uspjeh će biti prijatan i zadovoljavajući.

No comments

Powered by Blogger.