Muškarca iskreno: Prohtjevi bivše žene su me odveli u ruke ženi koja nije zahtijevala ništa

Svako od nas ima određeni nivo tolerancije, granicu do koje možemo izdržati određene situacije ili ponašanja, ali kada ta granica bude pređena, vrlo je teško vratiti se na prethodno stanje. 


Moja supruga je bila izuzetno zahtjevna. Vjerovala je da zbog svog fizičkog izgleda može sve kontrolirati i da će sve biti onako kako ona poželi. Takvo ponašanje je imalo svoje granice i rijetko ko može to dugoročno podnositi. Iako sam se trudio i bio strpljiv, nakon sedam godina braka odlučio sam da se rastanem od nje. 

Najgore od svega je što sam u očima drugih ispao negativac zbog te odluke. Oboje smo radili jutarnje smjene, a viđali smo se tek oko tri popodne kada smo se vraćali kući. Moja supruga nije željela da sprema ručak, pa smo često jeli brzu hranu iz pekare ili sam ja pripremao obroke. Isto je bilo i s čišćenjem kuće; više sam ja radio te poslove, dok je ona uvijek imala nešto drugo na umu. 

Moj prag tolerancije bio je izuzetno visok i uvijek sam nalazio načine da se nosim s tim situacijama, ali sam znao da će doći dan kada neću moći više trpjeti. Nije se radilo samo o fizičkom poslu, već i o njenom ponašanju. Stalna nervoza i odbojnost prema meni postali su nepodnošljivi. Naravno, ona nikada nije smatrala da je sama kriva za svoje ponašanje. 

Uvijek je to pripisivala "ženskim hormonima", iako nisam bio stručnjak za hormone, bio sam siguran da ne želim biti u vezi s nekim tko je stalno nezadovoljan i nervozan. Kada sam pokušao da je utješim, odgovarala bi: "Odmakni se, dosadan si." Kada sam se povukao, počela je prigovarati: "Zašto nikada ne želiš prići?" Život s njom bio je prava noćna mora. 

Bila je zaista lijepa i privlačna žena koju su mnogi željeli, i bio sam ponosan što je imam. Međutim, njena ljepota je počela blijediti zbog njenog ponašanja. S vremenom je njeno ponašanje postajalo sve odbojnije. U međuvremenu sam se zbližio s koleginicom s posla koja je bila izuzetna osoba. Odlučio sam napustiti svoju suprugu i započeti vezu s njom. Sada sam u braku s njom već tri godine i nikada nisam bio sretniji. 
 
Naravno, i moja sadašnja supruga ima svoje trenutke promjene raspoloženja i tužne ili nervozne periode, ali nikada me ne odbacuje u tim trenucima, niti ja nju. Dopustila mi je da budem uz nju i da joj pomognem, što nas čini jačim parom iz dana u dan. Također, uvijek otvoreno razgovaramo o svojim osjećajima, što moja bivša supruga nikada nije htjela. Nije fizička ljepota ta koja je ključna za uspješnu vezu. 

Da bi se s nekim ugodno živjelo, morate biti usklađeni, imati zajedničke ciljeve i poštovati jedno drugo. Ne možete samo misliti na sebe i nametati svoje zahtjeve. Na kraju krajeva, prohtjevi moje bivše supruge su me odveli do žene koja od mene nije tražila ništa osim ljubavi i poštovanja.

No comments

Powered by Blogger.