Ne vraćaj se osobi koja te je povrijedila - Sreću nećeš naći tamo gdje si je izgubila

Za jaku ženu, ljubav je nešto izuzetno važno i sveto. Kada voli, daje cijelo svoje srce, ili ništa. 


Ona voli duboko i iskreno, često zaboravljajući da je povrijedio neko ko nije znao kako da je voli na pravi način. Neko ko je uzimao njenu ljubav zdravo za gotovo i neprekidno joj slamao srce. Iako je bila povrijeđena, ona neće kriviti tu osobu koja joj je slomila srce. Umjesto toga, okrivljuje sebe. Pokušava razumjeti zašto je toliko vjerovala toj osobi i pita se zašto nije poslušala svoju intuiciju. 

Kriviće sebe zbog toga što nije prepoznala jasne znakove koji su joj govorili da nešto nije u redu. I dalje će se truditi da izgleda kao i uvijek, neće pokazivati svoje povrijeđeno stanje. Kada je neko upita kako je, uvijek će reći da je dobro. Tek kada se osjeća dovoljno sigurno, biće spremna da govori o svojim osjećajima, ali samo s onima kojima može vjerovati i koji je zaista razumiju. 

Zna da će s vremenom sve doći na svoje i da jedino ona sama može izliječiti svoje srce. Neće se prepustiti tugovanju, već će nastaviti dalje. Jaka žena će početi da ostvaruje svoje ciljeve, da se posveti aktivnostima koje je ispunjavaju srećom i sve što može da joj pomogne da skrene misli sa boli i brže izliječi svoje srce. Iako će oprostiti osobi koja je povrijedila, nikada neće zaboraviti šta se dogodilo.

Biće joj teško oprostiti sebi i osjećat će krivnju zbog toga što je svoje srce povjerila pogrešnoj osobi. Jaka žena se nikada neće vratiti onome ko joj je slomio srce. Sigurna je da sreću ne može pronaći na istom mjestu gdje ju je izgubila. Trebaće joj vremena da ponovo otvori svoje srce za ljubav, ali zna da je ljubav uvijek povezana s rizikom. Otvoriće svoje srce tek kada sve rane zacijele i kada bude spremna da prihvati novi ljubavni rizik.

No comments

Powered by Blogger.