Nemoj se udati za onog sa kim možeš živjeti već za onog bez koga ne možeš - 9 savjeti bake

Bake zauzimaju posebno mjesto u našim srcima, a oni koji su imali sreću da provedu vrijeme s njima i primili njihove mudre savjete, mogu se smatrati pravim srećnicima.


Iako nam se ponekad ti savjeti mogu činiti zastarjelim, kada ih sagledamo iz dublje perspektive, otkrivamo da kriju dragocjene pouke i životne lekcije. Samo ako budemo pažljivo slušali, moći ćemo razumjeti što nam bake žele reći i kakvu mudrost žele prenijeti. 

1. Danas je malo pravih prinčeva, a oni koji postoje često su više zaljubljeni u sebe i svoje male kraljevine. Istina je da danas rijetko nalazimo osobe koje su zaista spremne za ozbiljnu i predanu vezu. Mnogi su više fokusirani na sebe i svoja postignuća nego na stvaranje iskrene i stabilne veze. 

2. Izbjegavaj previše atraktivne muškarce. Previše privlačni muškarci često donose više problema nego radosti. Njihova privlačnost može prikriti duboke unutarnje nesigurnosti i probleme koji će ti donijeti glavobolje i nepotrebne patnje. 

3. Nikada ne gubi vjeru u ljubav, nadu i ljude. Čak i kada se čini da je sve protiv tebe, važno je održati vjeru u ljubav i ljudsku dobrotu. Nada i ljubav su temelj koji nas drži, čak i u najtežim vremenima. 

4. Nemoj donositi ishitrene zaključke i odluke. Kada se suočiš s važnim odlukama, odvoji malo vremena za razmišljanje. Pojedi omiljeni kolač, opusti se i nemoj osjećati pritisak da odmah doneseš odluku. Šansa za grešku je manja kada si smirena i racionalna. 

5. Daj muškarcu tri šanse, ali zapamti da te tri šanse daš sebi, ne njemu. Ove šanse nisu samo prilika za njega, već za tebe da procijeniš vrijednost veze. Daj sebi priliku da ne promašiš nešto važno, da ne narušiš svoju karmu i da naučiš nešto novo. Ako iznova i iznova naletiš na iste probleme, shvatit ćeš da možda nije vrijedan tvoje pažnje i truda. 

6. Budi ponosna, ali ne i arogantna. Ponos gradi tvoje dostojanstvo, dok arogancija može stvoriti barijere među ljudima. Iskreno se izvini kada pogriješiš i dostojanstveno prihvati izvinjenja od drugih. 

7. Ne boj se stvoriti neprijatelje, ali se boji neiskrenih prijatelja. Neiskreni prijatelji mogu te povući na dno brže nego pravi neprijatelji. Ponekad je bolje imati malo pravih prijatelja nego mnogo površnih. 

8. Volim iskreno, potpuno i beskonačno ili nikako. Ako voliš, neka to bude potpuno i bezrezervno. Polovična ljubav neće donijeti istinsko ispunjenje i sreću. 

9. Nemoj se udati za muškarca s kojim možeš živjeti, udaj se za onoga bez koga ne možeš. Prava veza nije samo pitanje kompatibilnosti, već duboke povezanosti i nezamjenjivosti. Odaberi partnera s kojim se osjećaš potpuno i nezamjenjivo.

No comments

Powered by Blogger.