Postoje žene koje se više ne boje ni da plaču ni da vole - One više ne znaju za strah

Postoje žene koje su prešle granicu straha i više se ne boje ničega. One su ušle u fazu svog života gdje ih ništa ne može zaustaviti, niti obeshrabriti. 


Ove žene ne strahuju od ljubavi; ne boje se pokazati svoje emocije, plakati kada osjećaju potrebu, niti se brinuti hoće li sve stići na vrijeme ili pronaći pravu osobu za sebe. Njihov pogled na život je oslobođen straha od neuspjeha i nepoznatog. One se ne boje postavljati pitanja, čak i kada im je jasno da bi mogla izgledati neupućeno ili smiješno. 

Svjesne su da su greške neizbježan dio života i da nam one donose vrijedna iskustva i lekcije. Umjesto da se boje neuspjeha, one ga prihvaćaju kao priliku za učenje i osobni rast. Također, ove žene nisu pogođene pojavom sijede kose ili bora. Shvataju da je njihova unutrašnja ljepota i osmijeh ono što je zaista važno, a ne prolazne estetske promjene. Ne brinu se o tome što drugi misle o njima, posebno ih ne uzrujavaju mišljenja nebitnih ljudi. 

Svjesne su da je pravo zadovoljstvo u životu ono što dolazi iznutra i što donosi unutarnji mir. Bez obzira na kućanske obaveze kao što je pranje suđa, ove žene se ne brinu o malim stvarima koje bi mogle izazvati kritiku. Umjesto toga, uživaju u onome što vole, jedu ono što ih usrećuje, čak i ako nije uvijek najzdravije, jer su svjesne da je pravo štetno ne živjeti život punim plućima. 

Žive trenutak i ne dopuštaju da ih sitnice i predrasude ometaju. Kad njihova voljena osoba dođe kući kasnije od očekivanog, ove žene ne brinu previše, jer znaju da su njihovi osjećaji uzajamni i da nema mjesta sumnji. One otvoreno izražavaju svoje misli i osjećaje, ne boje se reći ono što misle i ne žele prešutjeti ništa. Ako treba napraviti nešto glupo iz ljubavi, spremne su na to, jer ih nije briga kako će izgledati u očima drugih. 

One ne strahuju raditi ono što vole, voljeti koga žele ili spavati sa onima s kojima se osjećaju povezano. Ne boje se biti ponosne, okrenuti leđa onima koji ih ne razumiju ili koji su negativni. Ne boje se biti same i uživati u tišini, niti se boje biti direktne i braniti svoje stavove. Ove žene ne krive nikoga za svoje neuspjehe i ne boje se kraja jer žive život punim plućima, onako kako one žele. One su prevazišle svoje strahove i za njih strah više ne postoji.

No comments

Powered by Blogger.