Ako vas muškarac već ostavlja - Pokažite mu šta gubi: Savjeti za žene niskog samopouzdanja

Svaka žena bi trebala biti toliko zaljubljena u sebe da nikada ne pomisli da ovisi o muškarcu ili ljubavi za svoje emocionalno ispunjenje. 


Kada vas muškarac ostavi ili odbije, ne biste trebali plakati, kukati ili ga moliti da se vrati. Umjesto toga, trebali biste zablistati i pokazati mu šta sve propušta i ko je u stvari na gubitku. Time ćete mu jasnije staviti do znanja svoju pravu vrijednost. Ako se ponašate kao očajna osoba koja se ponižava, muškarac će steći dojam da je dobro što se vas riješio. 

Niko ne želi pored sebe osobu koja ovisi o drugima i ne može se pomiriti s gubitkom. Čak i ako želite da se muškarac vrati, nemojte mu to očigledno pokazivati. Niko ne želi imati uz sebe krhku osobu koja misli da ne može pronaći nekoga boljeg. Muškarac će se vjerojatnije vratiti ako ga potpuno ignorirate i zablistate, nego ako ga molite i preklinjujete da se vrati. 

Kako zablistati? Prvo, osvježite svoj izgled. Idite u kupovinu i nabavite sebi nove komade odjeće u kojima ćete izgledati fantastično. Osim toga, obnovite svoju šminku i nabavite dobar parfem te izazovno donje rublje. Sve ove promjene će vam podići samopouzdanje na potpuno novi nivo. Izađite, putujte, družite se s prijateljima, isprobajte nove boje i stilove koji vam odgovaraju. 

Također, uredite svoj dom po vlastitim željama. Promijenite raspored i dodajte nove elemente kako biste unijeli novu energiju u prostor. Flertujte s osobama koje vam se dopadaju, bez obaveza, ako još niste spremni za novu vezu. Neka vaš bivši vidi da uživate u životu i da znate živjeti kao samostalna, zanimljiva ličnost. 

Važno je da ove promjene ne radite samo kako biste mu pokazali neku zamišljenu sliku svog života, već da uistinu prihvatite ovaj način života. Stavite sebe na prvo mjesto, zavolite sebe, brinite o sebi, vjerujte u sebe i promatrajte sebe kao svog najvažnijeg životnog saputnika. Tako nikada nećete biti ovisni o drugima za svoje emocionalno ispunjenje.

No comments

Powered by Blogger.