Drži vrata širom otvorena onima koji žele otići - Zatvori ih za njih za sva vremena!

Ne postoji osoba na ovom svijetu koja nikada nije doživjela napuštanje ili razočaranje. 


Svako od nas je bar jednom u životu prošao kroz situaciju gdje je neko odlučio otići, ostavljajući nas iza sebe. Svi smo se barem jednom našli u situaciji gdje smo posmatrali kako neko odlazi, a osjećaj nemoći nas je preplavio. 

Bol i prihvaćanje Kada vas osoba koju volite odluči napustiti, a vi biste voljeli da ostane, to samo potvrđuje koliko vam je stalo do nje. Možda mislite da će vaš trud, vaša briga i vaša ljubav promijeniti njenu odluku, ali često to ne bude slučaj. Ta osoba već zna koliko vam je važna i koliko ste se trudili, ali je i dalje odlučila otići. Iako se u tom trenutku sve čini kao najgora stvar koja vam se mogla dogoditi, trebate znati da postoje i mnogo gore situacije. Bol će na kraju proći, iako se čini nepodnošljivom dok traje. 

Suočavanje s gubitkom Kada ulažete ogromnu energiju, trud i ljubav u nešto što na kraju ne uspije, osjećaj gubitka može biti duboko razočaravajući. Osoba zbog koje ste se trudili i borili možda neće cijeniti sve što ste učinili, a to može učiniti sve beznačajnim. Ova osoba je imala značajan utjecaj na vaš život, oblikovala je ono što jeste i kakvi ćete biti u budućnosti. Razvod ili raskid veze nisu samo završetak veze, već i kraj onoga što ste nekada bili kao par. 

Lekcija iz iskustva Raskid nije samo fizičko odvajanje; to je i emocionalno i psihološko prilagođavanje. Ova iskustva mogu značajno promijeniti vaš život, ali vi ste ti koji odlučujete u kojem smjeru će te promjene ići. Možete se odlučiti da vas ovo iskustvo slomi, ili možete izvući lekcije iz njega i nastaviti dalje. Nemojte dopustiti da vam jedan neuspješan odnos stane na put i da vas spriječi da ponovo vjerujete i gradite veze. Nisu svi ljudi isti i nećete biti napušteni od svih; naučite kako da postupate s onima koji žele otići. 

Oslobađanje i kretanje naprijed Kada neko odluči napustiti vaš život, a vi ne možete ništa učiniti da ga zaustavite, najbolje je da im omogućite da odu, a zatim da zatvorite vrata iza njih i zaključate ih. Ne krivite sebe za odlazak te osobe. To je bila njihova odluka i vi niste mogli ništa promijeniti. 

Često se desi da jedna osoba u vezi, najčešće žene, želi pokušati popraviti stvari do posljednjeg daha, čak i kada izgleda da nade više nema. Žene često vjeruju da postoji izlaz iz problema ako postoji volja za rješavanjem. One razumiju da se ne radi samo o ljubavi, već o predanosti i želji da se odnosi poboljšaju. 

Pravi odnos i odlazak Kada netko odluči napustiti vaš život, shvatite to kao uslugu koju vam čini. Ako je muškarac spreman otići, pitanje je samo vremena kada će se to dogoditi. Već je odustao i ništa ga neće natjerati da se predomisli. U vezi, oboje partnera moraju biti spremni raditi na rješavanju problema. Ako samo jedna strana želi raditi na vezi, a druga samo razmišlja o odlasku, to nije održiv odnos. 

Razumijevanje i prihvaćanje ovih lekcija može vam pomoći da se nosite s bolom odlaska i da izvučete snagu iz svojih iskustava. Svaka promjena i gubitak donose priliku za rast i samoosnaživanje. I dok se suočavate s gubicima, sjetite se da je vaša sposobnost da nastavite dalje i pronađete sreću ono što vas na kraju čini snažnijom osobom.

No comments

Powered by Blogger.