Kakvi će muškarci uvijek biti privlačni ženama - Mudro zapažanje filozofa Otoa

Žene i muškarci predstavljaju dva potpuno različita svijeta, svaki sa svojim karakteristikama i načinima razmišljanja. 


Ženama je često teško ugoditi, posebno onim pametnim i ambicioznim. One imaju svoja prava i zahtjeve, a to je sasvim opravdano. Pametna žena želi uz sebe samopouzdanu osobu, muškarca koji može obezbijediti bolju budućnost za sebe, nju i njihovu djecu. Generalno, u veze ulazimo s osobama koje dijele slične interese i s kojima se emocionalno povezujemo. Na početku veze lako prepoznajemo tu bliskost, ali kako vrijeme prolazi, stvari se mijenjaju. 

Ljudi se razvijaju i često počnu imati različite poglede na život. U slučajevima gdje žena zarađuje više od svog partnera, ona se često ne osjeća obavezanom da se prilagodi. Takva žena može osjećati pritisak ako je njen partner nesiguran. Veze u kojima partneri nisu barem približno izjednačeni obično su osuđene na propast. Pametne i sposobne žene teže samouvjerenim muškarcima jer se pored njih osjećaju sigurno i zaštićeno. 

Na taj način biraju partnere koji im pružaju stabilnost. Ona traži sigurnost i zaštitu uz muškarca koji razmišlja unaprijed. Nažalost, mnogi muškarci se plaše jakih žena, radije birajući one koje smatraju inferiornijima. Pametna žena želi pored sebe muškarca koji je odgovoran i ko može stajati iza svojih riječi i postupaka. Ako muškarac ne može biti pouzdan, teško da će takva osoba biti potrebna sposobnoj ženi.

Razlike između muškaraca i žena su evidentne. Naša razmišljanja i želje često se ne poklapaju, što može otežati međusobno razumijevanje. Žene su obično emotivnije, dok su muškarci skloniji impulsivnom razmišljanju. Ipak, svaka osoba je jedinstvena sa svojim ukusima i preferencijama. Srce ne možemo promijeniti, a kada muškarac i žena uspiju održati ljubav, poštovanje i razumijevanje tokom godina, to je zaista nešto posebno. 

Poznati filozof Oto Vajninger je zaključio da žene privlače samo oni muškarci čije razmišljanje nadilazi njihovo. To ukazuje na važnost intelektualne kompatibilnosti u odnosima, što može igrati ključnu ulogu u dugotrajnoj sreći i ispunjenju.

No comments

Powered by Blogger.