Labkovski bez dlake na jeziku - "Pogrešno ste vaspitane zato ne možete sebi naći muža"

Mihail Labkovski, renomirani psiholog sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti porodične psihologije, stekao je međunarodnu prepoznatljivost zahvaljujući svom radu i savjetima.


Njegov rad privlači pažnju ljudi širom svijeta, a mnogi se obraćaju za pomoć, posebno žene koje traže savjete o pronalaženju svoje srodne duše. Labkovski ističe da postoji mnogo razloga zbog kojih žene ostaju same, a često su za to same krive, s obzirom na način na koji su odgajane i iskustva koja su stekle tokom odrastanja. 

1. Strah od veze: Žene koje su odrasle u porodicama gdje su roditelji često svađali, razveli se, ili su živjeli u lošem braku, često razviju strah od veze. Ova djeca često gledaju roditelje kao primjer i stoga imaju loša iskustva u vezi. Ako su roditelji pokazivali negativne aspekte braka, djeca mogu razviti strah da će njihova buduća veza biti slična – bez ljubavi i razumijevanja. Takođe, iskustvo koje ste stekli kao dijete može vas plašiti i u odrasloj dobi. 

2. Strah od muškaraca: Ako je žena odrasla u okruženju gdje su je odgajali strogo i rigorozno, ili ako je imala prethodne partnere koji su bili ljubomorni i agresivni, to može rezultirati dugotrajnim strahom od muškaraca. Ove žene mogu imati poteškoća u povjerenju muškarcima zbog prethodnih loših iskustava, što dodatno otežava njihov ulazak u novu vezu. 

3. Pogrešno odgojeni stavovi: Žene koje su odgajane kao mala princeza, uz uvjerenje da nitko nije dovoljno dobar za njih, ili koje su naučene da se uvijek trebaju pokoravati muškarcima, mogu imati poteškoća u pronalaženju partnera. Ako ste odgajani da vjerujete da ste ne samo posebno, već i da vam sve treba biti servirano na pladnju, može biti teško naći nekoga tko će ispuniti ta visoka očekivanja. Isto tako, one koje su naučene da se uvijek povinuju partneru možda će imati problema s izražavanjem vlastitih potreba i želja. 

4. Otac je napustio porodicu: Žene čiji su očevi napustili porodicu često nose traumu koja se može manifestirati kao strah da će ih budući partneri napustiti. Ako su žene tokom života doživljavale samo bol zbog muškaraca, razumljivo je da se plaše stupiti u vezu s nekim novim. Ovaj strah može postati značajna prepreka u pronalaženju stabilne i srećne veze. 

Labkovski savjetuje ženama da potraže nekoga ko će im pružiti sreću, ali to će biti moguće samo ako budu spremne da pokušavaju i, povremeno, griješe. Preporučuje da se upoznaju s više muškaraca kako bi imale priliku da pronađu onog koji je zaista prikladan za njih. Strah od veze će se prevazići samo ako aktivno izlaze i komuniciraju s različitim muškarcima. Važno je davati šansu potencijalnim partnerima i imati na umu da nijedna osoba nije savršena. Svaki pokušaj može donijeti novo iskustvo koje može pomoći u pronalaženju prave srodne duše.

No comments

Powered by Blogger.