Moju ogromnu ljubav si zamjenio za njenu trenutnu pažnju - Sad je kasno da se kaješ

Kada sam te prvi put srela, mislila sam da si ti onaj pravi, moj čovjek iz snova. Bio si pametan, šarmantan i zanimljiv. Još uvijek se sjećam svih onih trenutaka koje smo proveli zajedno, svih onih lijepih uspomena koje su nas povezivale. 


Nikada nisam doživjela takvu sreću s nekim kao što sam to osjećala s tobom. Sve je bilo tako jednostavno i lako, bez briga i problema. Zaljubila sam se u tebe već pri prvom pogledu, a ti si mi davao osjećaj da sam posebna. Kako je vrijeme prolazilo, moja ljubav prema tebi je rasla. Kada si konačno izjavio svoju ljubav i rekao da me voliš, bila sam presretna. U tom trenutku, vjerovala sam da će naša ljubav trajati vječno. No, kako su dani prolazili, primijetila sam da se stvari počinju mijenjati. 

I dalje smo bili bliski, ali osjećala sam da se udaljavamo. Tvoj stav se promijenio, kao da si bio izvan dosega. Pokušavala sam razgovarati s tobom, pitati te da li imaš problema na poslu, ali ti si odbijao razgovor. Ignorisao si sva moja pitanja, svaku ponudu za pomoć. Na kraju, prestala sam ti dosađivati, ali sam ti često davala do znanja da uvijek možeš računati na mene ako ti zatreba podrška.

Jednog dana, došao si kući s posla i rekao da moramo razgovarati. Tvoj glas mi je rekao da nešto nije u redu, osjećala sam to instinktivno. Rekao si mi da moramo prekinuti, da naša veza nema budućnost. Nisam mogla razumjeti što se dešava jer sam mislila da je sve u redu. Onda si mi otkrio da si upoznao drugu. U tom trenutku, cijeli moj svijet se srušio. Htjela sam pobjeći, ali nisam mogla ni da se pomaknem. Mislila sam da sanjam, ali to je bila surova stvarnost.

Rastali smo se, a činilo se kao da si sve ono lijepo što smo imali jednostavno spakovao u kofer i odnio drugoj ženi. Trudila sam se da budem jaka. Trebalo mi je vremena da se oporavim, ali na kraju sam uspjela ponovo nasmijati se. I onda, jednog dana, zazvonio je telefon. Iako broj nije bio prepoznat, znala sam da si to ti. Tvoj broj je ostao urezan u mome sjećanju, čak i kada sam ga obrisala iz telefona. Nisam znala da li da se javim ili ne, ali moje srce je odlučilo umjesto mene.

Kada sam čula tvoj glas, iznenadilo me je to što nisam osjetila ništa. Ljubav koju sam imala prema tebi jednostavno je nestala. Rekao si da želiš razgovarati o razlozima prekida. Odbila sam te jer nisam vidjela smisao u tom razgovoru. Prekinula sam vezu i isključila telefon. Kasnije sam saznala da te je ta žena ostavila, da nije željela ozbiljnu vezu i da si sada ostao sam. 

Zamijenio si moju ogromnu ljubav za trenutnu pažnju, a sada moraš živjeti s posljedicama svojih odluka. Ti si izabrao, sada se drži svoje odluke i nosi teret koji si stvorio. Ova priča je svjedočanstvo o gubitku, ali i o snazi. Iako je teško, naučila sam da iz svake oluje možemo izvući lekciju i pronaći novu snagu unutar sebe. Uvijek postoji nova prilika za ljubav i sreću, a ja sam sada spremna da ponovo sijam.

No comments

Powered by Blogger.