Oni koji vas pokušavaju srušiti i poniziti, već su ispod vas - Dobro to zapamtite!

U životu se često susrećemo s osobama koje žele umanjiti naš uspjeh ili narušiti naš unutarnji mir. Bilo da je riječ o ljubomori, nesigurnostima ili jednostavno nedostatku empatije, takvi ljudi često čine sve kako bi druge povukli prema dolje. 


U tim trenucima važno je imati na umu da osoba koja pokušava povrijediti ili obezvrijediti nekoga obično nije na dobrom mjestu u svom životu. Njihovi postupci odražavaju njihove unutarnje borbe. Kada vas netko pokuša srušiti, zapamtite – ta osoba je već ispod vas. Osobe koje povređuju druge obično to čine zbog vlastitih frustracija, neostvarenih ambicija ili nezadovoljstava. Kada se suočite s napadima, često nije riječ o vama, već o tome što oni vide u vama, a što sami nemaju. 

Možda je to vaša sreća, uspjeh ili unutarnji mir. Umjesto da se suoče sa svojim problemima, oni biraju lakši put – pokušavajući srušiti nekoga drugog. To je oblik obrambenog mehanizma koji im pomaže da izbjegnu suočavanje sa vlastitim manama. Kada shvatite da su njihovi postupci samo odraz njihove unutarnje borbe, lakše ćete se distancirati i ne dopustiti da vas povrijede. 

Ne dajte im moć nad sobom Osobe koje vas žele povrijediti često žele da reagirate – da se spustite na njihov nivo. Ako dozvolite da vas njihove uvrede pogodite, dajete im kontrolu nad svojim emocijama. No, ako ostanete smireni i samouvjereni, njihovi napori će biti uzaludni. Vaša vrijednost ne ovisi o tuđim mišljenjima; ne dopustite da vas zloća i negativnost drugih uvuku u njihov svijet. Nastavite biti ono što jeste, jer je to ono što ih najviše boli – vaša snaga i sposobnost da ostanete iznad situacije. 

Važno je postaviti granice s ljudima koji vas žele povrijediti. Ne morate im dopustiti da budu dio vašeg života ili da imaju utjecaj na vas. Bez obzira na to jesu li u pitanju prijatelji, kolege ili članovi porodice, vaša dobrobit mora biti prioritet. Distancirajte se od toksičnih osoba i usmjerite svoju energiju na one koji vas podržavaju i vole. Postavljanje granica je znak snage, a ne slabosti. Time štitite svoj mir i srce. 

Kada se okružite pravim ljudima, oni koji vas žele srušiti gube svoju moć. Snaga dolazi iznutra Osobe koje vas pokušavaju srušiti već su ispod vas, jer nemaju unutarnju stabilnost i snagu koju vi imate. Njihova energija se troši na negativnost, dok vi tu energiju možete iskoristiti za svoj rast i napredak. Svaki put kada vas netko pokuša povrijediti, podsjetite se koliko ste zapravo jaki. Da niste, ne bi se trudili da vas slome. Ostanite vjerni sebi, jer vaša snaga dolazi iznutra. Ne dozvolite da vam je oduzmu oni koji nemaju ni djelić te snage. Zapamtite: onaj tko vas pokušava srušiti, već je ispod vas.

No comments

Powered by Blogger.