Umorna sam od čekanja, zato odlazim - Predugo sam igrala tvoju igru, naučila sam lekciju!

Ako si mislio da možeš sa mnom igrati svoje prljave igre, prevario si se. Nisi bio dostojan moje ljubavi, zbog čega sam donijela odluku da odem. 


Mislio si da ću te čekati vječno, ali sada odlazim i ne osvrćem se. Predugo si se igrao s mojim osjećajima i srce mi je slomljeno više puta nego što mogu podnijeti. Odlučila sam da se okrenem sebi i svojim emocijama, shvativši da su one jednako važne. Kada sam konačno shvatila kakva si osoba, znala sam da je vrijeme da više poštujem sebe i svoje potrebe, pa odlazim bez okretanja unazad. 

Dala sam previše šansi muškarcima koji su nesigurni i ne znaju šta žele od života. Ti si bio jedan od njih, muškarac koji nije znao voljeti onako kako zaslužujem. Odlazim jer si bio samo još jedan u nizu onih koji su me prevarili i povrijedili. Sada, konačno, shvatam koliko zaista vrijedim i imam dovoljno samopouzdanja da kažem sebi da neću više čekati. 

Neću ponovo biti ona koja plače na jastuku, čekajući tvoju poruku dok se ti zabavljaš s drugima i ne brineš za mene. Potrošila sam dovoljno svoje energije i vremena na tebe i tvoje igre. Shvatila sam da je vrijeme da krenem dalje, sama, jer ti nisi osoba koja može ispuniti moje želje i očekivanja. Nisi bio spreman da ozbiljno prihvatiš moja osjećanja i da me voliš onako kako sam ja voljela tebe. 

Moje vrijeme je dragocjeno, i više ti neću dozvoliti da ga trošiš bez razloga. Muškarac koji zna voljeti i poštovati ženu nikada neće trošiti njeno vrijeme jer je svjestan koliko je ono važno. On će je voljeti i poštovati onako kako ona voli i poštuje njega. Neće igrati prljave igre, kao što si ti radio sa mnom. Vrijeme je da se okrenem novim prilikama i pronađem nekoga ko će cijeniti mene i sve što donosim u vezu. Moja sreća je sada na prvom mjestu, i više neću dozvoliti da me iko povrijedi na ovaj način. Odlučila sam da gradim svoj život na temelju poštovanja i iskrene ljubavi, i to je put kojim ću krenuti.

No comments

Powered by Blogger.