Sve se vrati, zato budi mudra: 4 razloga zašto trebate izbjegavati oženjene muškarce

Mnoge moje prijateljice i poznanice su, u određenom trenutku svog života, iskusile osjećaj zasićenja i umora od svojih muževa. 


Priznati to sebi nije jednostavno. To je težak osjećaj i prilično neobična situacija koja često vodi ka razvodu. Iako je to potpuno normalno, važno je znati kako se nositi s tim emocijama. Međutim, ako ste jedna od žena koja se zainteresovala za oženjenog muškarca, važno je razumjeti da je to pogrešno.

Odbacivanje oženjenih muškaraca Čim saznate da je muškarac oženjen, trebali biste prekinuti svaku komunikaciju s njim. Razlozi za to su višestruki: 

Moralne vrijednosti: Na prvom mjestu, mora se uzeti u obzir moralna dimenzija. Iako ne želim da vas poučavam kako da živite, važno je zapamtiti da se prema drugima ponašamo onako kako želimo da se ponašaju prema nama. Zamislite kako bi se vi osjećali da se neka druga žena zalijepila za vašeg muža. Sigurno ne biste bili ravnodušni. Svaka osoba zaslužuje poštovanje, a posebno partneri u braku. 

Rizik od iskorištavanja: Drugi razlog je taj što oženjen muškarac može iskoristiti vaša osjećanja za svoje svrhe. On je vjerojatno svjestan svih rizika koje preuzima ulaskom u takvu avanturu. Možda ćete vi biti samo neko ko ispunjava njegove potrebe, dok on čuva svoju porodicu. Ovakva situacija može vas emocionalno iscrpiti, a da pri tome ne dobijete ništa zauzvrat. 

Nedostatak kontrole: Oženjen muškarac nije vaš i vi nemate nikakvu kontrolu nad njim. On može otići bilo kada, bez objašnjenja. Može se dogoditi da sutra odluči prekinuti svaku komunikaciju, jer već ima nekoga s kim je u ozbiljnoj vezi. To može biti bolno i frustrirajuće, ali je stvarnost koju treba prihvatiti.

Mogućnost ponavljanja: Naravno, postoji mogućnost da oženjen muškarac napusti svoju ženu i odluči biti s vama. Međutim, uvijek postoji rizik da se slična situacija ponovi. Ako je on sposoban napustiti svoju porodicu, šta vas sprječava da pomislite da će učiniti isto i s vama? Ovakve veze često donose više boli nego radosti. 

Posljedice ovakvih odluka Nadam se da shvaćate da se ovakvim izborima ne samo uništavate emocionalno, već i doprinosite razaranju porodice. U životu se sve vraća, a posljedice naših djela često ne možemo predvidjeti. Važno je zaštititi sebe i svoje emocionalno zdravlje, kao i poštovati tuđe granice. 

Izgradnja zdravih odnosa zahtijeva poštovanje, iskrenost i moralne vrijednosti. Bilo kakvo zbližavanje s oženjenim muškarcem može imati dugoročne negativne posljedice, kako po vas, tako i po njegovu porodicu. Umjesto da tražite emocionalnu povezanost u nedozvoljenim vezama, usmjerite se na izgradnju odnosa koji će biti zdraviji i ispunjeniji. Priznajte svoje osjećaje, ali ih usmjerite prema pravilnim i zdravim izborima.

No comments

Powered by Blogger.